Kako se prednosti novih mašina za veš pretvaraju u nedostatke.

0

Gorenje je na našem tržištu poznato kao proizvođač pouzdanih i dugotrajnih uređaja za domaćinstva, a potrošači kao što je Slađana Krstevski iz Zemun polja imaju visoka očekivanja od njihovih uređaja. No, ponekad veš mašine slovenačke kompanije ta očekivanja ne ispune na pravi način. Po Slađaninim rečima:

 

„Mašina je kupljena 2010. u januaru, već posle dva, tri pranja smo primetili da nešto nije u redu. Da se veš jako oseća, da veš nije dovoljno pokvašen, da nekako prašak nije ispran. Odmah smo krenuli da zovemo servis, da dođu da vide da li tu mogu da pomognu. Međutim, pored silnih dolazaka oni su izlazili u susret, ali se ništa nije rešilo kako treba. Na kraju smo dobili izveštaj da mašina odlično pere, odlično radi. Da nema nikakvih tehničkih problema“

Slađana je u svoju mašinu stavila veš kako bi nam tačno pokazala na šta se žali i zbog čega smatra da njena mašina ne radi kako treba.

Rekla nam je i da mora da koristi tečni deterdžent, jer mašina ne može dobro da ispere prašak.

Posle nekih deset do petnaest  minuta pranja, Slađana je zaustavila mašinu i izvadila veš, koji je je bio delimično nakvašen, dok je dukserica bila gotovo suva.

Gorenje ves masina.mp4_000038345

Slađana tvrdi da mašina očigledno ne koristi dovoljno vode pri pranju. Pokazala nam je i koliko u mašini ima vode nakon što je radila deset do petnaest minuta. Nivo vode u bubnju mašine je prilično ispod ivice vrata.

Po Slađaninom mišljenju, zbog male količine vode koju koristi, mašina ne može da opere veš dobro, a često se dešava da se veš nakon pranja usmrdi.

Ipak, Slađana ističe da Gorenje nije ignorisalo njene primedbe, što se vidi i po broju poseta servisera:

„Serviseri su bili minimum 10 puta što imamo i dokumentovano, možemo i da Vam pokažemo. Čuli smo se i sa gospodinom u Novom Sadu, kao i sa ženom u njihovom predstavništvu ovde u Beogradu. Koja nam je isto, na kraju rekla da ona ne može ništa da uradi“.

Slađana nam je rekla i da su serviseri podigli nivo vode u mašini, međutim i nakon toga ona nije bila zadovoljna.

Stupili smo u kontakt sa nadležnima iz Gorenja, a njihovi serviseri su Slađaninu mašinu odneli u svoje prostorije, kako bi je testirali i utvrdili da li je ispravna.

Mašinu smo opet napunili i pustili je da radi. Ispostavilo se da je u njoj, nakon što smo je zaustavili posle deset minuta, nivo vode bio sličan kao i kad smo je testirali kod Slađane.

Međutim, serviseri Gorenja kažu da u mašini treba da bude baš toliko vode i da je to čak i poželjno, a da do problema dolazi jer su kupci navikli na stare mašine koje su koristile mnogo više vode nego nove.

Gorenje ves masina.mp4_000259200

Ovi sadašnji aparati se razlikuju od tih starih baš po tome. Kod novih aparata u prvom primanju vode, pri pretpranju se skoro i ne primeti voda. To je tako jer je veš suv, i „popije“ svu količinu vode u sebe. Tek u drugom ili trećem namakanju ta voda se vidi ovde, na nekom nivou na dnu bubnja. Na ranijim mašinama, gde su one trošile i do 125 litara vode, što je ogromna količina i velika razlika u odnosu na moderne mašine gde potrošnja energije duplo veća u odnosu na nove. U tim mašinama je normalan nivo vode bio do polovine bubnja, to jest do pola stakla. Samim tim, tehnika pranja je bila drugačija, taj veš se namakao direktno u toj vodi, i on je jednstavno plivao u vodi. Što u slučajevima sa novim mašinama da bi se došlo do uštede energije, da bi se dobio A ili A+ energetski razred mi smo morali da snizimo nivo vode i da napravimo aparat sa takvim karakteristikama.“-Navodi Milan Radić iz Gorenja.

I pored činjenice da, po mišljenju servisera, mašina radi kako treba, doneta je odluka da se Slađani Krstevski novac vrati, kako bi ona mogla da kupi mašinu koja funkcioniše u skladu sa njenim očekivanjima.

U Gorenju ističu da postoji čitav niz problema koji nastaju usled očekivanja kupaca da će nove mašine ili neka relativno nova sredstva koja se koriste u njima funkcionisati na isti način kao i stare mašine.

Gorenje ves masina.mp4_000085232

Dobar primer za to je i kada se novi, koncertovani omekšivači koriste na isti način kao i stari sa standardnom gustinom.

„U pregradi za omekšivač, gde bi stranka po uputstvu trebala da sipa razblažen omekšivač, a ne koncentrat stranke u mnogo slučajeva ipak sipaju koncentrat. Samim tim, po principu spojenih sudova taj koncentrat pošto je suviše gust ne može da ode na tkaninu u bubnju i tako izvrši svoju funkciju da omekšaveš i napravi ga mirisnim.“

Po Milanu Radiću iz Gorenja uzrok mnogih problema sa veš mašinama su i loše karakteristike vode u mnogim naseljima:

„U Srbiji postoji više gradova koji imaju problem sa tvrdoćom vode. To su posebno Šabac i Jagodina. Osnovni problemi u ova dva grada su jako velika tvrdoća vode. Kamenac se sam po sebi hvata na grejač i ne dozvoljava grejaču da emituje toplotu u toj količini. Samim time se povećava potrošnja energije i anuliraju koristi od energetske efikasnosti nove veš mašine.“

 

 

Disclaimer_za_PS_sajt_ministarstvo  kulture

 

Podelite

Ostavite komentar