Delez „poklonio“ 3.000 boca piva

0

Iako je prodao 3.000 boca piva u Belgiji, belgijski lanac supermarketa Delez nije ništa zaradio zbog greške u reklamnoj poruci objavljenoj na svom prodajnom sajtu.
Naše agencije su prenele vest da je Delez u Belgiji nudio sniženje od 2,49 evra za svaku kupljenu bocu piva marke „grimbergen“,
Ovo i ne bi bila vest da cena tog piva inače nije 2,49€, pa je Delez tokom akcije koja je trebalo da traje od petka do nedelje praktično besplatno delio pivo.

Delez

Portparol Deleza u Belgiji je povodom ovog slučaja rekao
„Čim smo je uvideli grešku, stopirali smo akciju“ Bez obzira na to Delez će isporučiti pivo svima onima koji su ga naručili, i to po „promotivnoj“ ceni, odnosno besplatno.
Koliko je kupaca Delez častio nije poznato ali se zna da je jedno studentsko udruženje „kupilo“ 1.000 boca piva.
Mi možemo da se nadamo da će Delez ili neki drugi lanac napraviti takvu grešku i u Srbiji, mada, na osnovu dosadašnjeg iskustva sa trgovicima u Srbiji, čak i da se desi takva greška, roba verovatno ne bi bila isporučena.
Potrošači nam se često žale da se neki proizvod kupili jer je cena na polici prilično niska, ali se kasnije, na kasi ispostavilo da je proizvod koji bi trebalo da je na akciji ili na popustu – dosta skuplji.
Kod nas, u takvim situacijama, trgovci insistiraju ili da se plati puna cena ili da vratimo proizvod.
Ovakva praksa postoji iako je po zakonu trgovac dužan da proda proizvod po ceni koju ističe na rafu ili na reklami bez obzira na to što je možda u kasi neka druga, naravno viša cena.

Disclaimer_za_PS_sajt_ministarstvo  kulture

Podelite

Ostavite komentar