Internet u raljama kursnih razlika

0

Darko Milovanović imao je neprijatno iskustvo prilikom plaćanja preko interneta. Pošto je usluga koju je trebalo da plati bila u dolarima, banka mu je najpre iznos pretvorila u evre, a zatim ponovo u dolare. Milovanović kaže da je tako, na kursnim razlikama, izgubio 120 dolara.

Državna sekretarka za digitalnu agendu Jasna Matić nedavno je izjavila da je razumljivo što se naši građani plaše kupovine putem interneta, jer je reč o novoj tehnologiji. Međutim nije baš sve u strahu od nove tehnologije. Naime, Darko Milovanović je preuzeo karticu koja mu omogućava plaćanje putem interneta i pre prve veće kupovine je posetio banku kako bi se dobro raspitao o uslovima.

„Pitao sam da li postoji provizija, ili bilo kakva naknada banke – rekli su da nema nikakve provizije. Pošto imam loših iskustava sa bankama u Srbiji, otišao sam u drugu ekspozituru – tamo je isto rečeno da nema nikakve provizije. Otišao sam u treću ekspozituru gde su mi takođe rekli da ne postoji apsolutno nikakva provizija. Onda sam pomislio da verovatno i nema provizije“, rekao je Milovanović „Potrošačkom savetniku“.

Cena na sajtu je bila u dolarima, pa je Darko u menjačnici kupio američku valutu koju je potom položio na svoj račun u banci.

„Očekivao sam da plaćanje bude normalno izvršeno – pošto sam već dao dolare, da cena bude u dolarima. Međutim, dolari su doživeli duplu konverziju, odnosno pretvoreni su u evre, a onda su iz evra pretvoreni nazad u dolare“, kaže Darko Milovanović.

Kako navodi, to je faktički bila trostruka konverzija, koja ga je koštala 120 dolara.

„To je ono što vam neće reći na šalteru banke – reći će vam da provizije nema. Kada sam pitao zašto mi to niste rekli, odgovorili su – zašto me to niste pitali. Rekli su mi zašto niste pitali koja je deklarisana valuta u kojoj banka izvršava plaćanje prema inostranstvu“, ističe Milovanović.

„Morate da budete prilično obučeni, da baratate ekonomijom, oko jednog najobičnijeg plaćanja, da ne biste bili izigrani“, navodi Milovanović.

Klijenti banaka žalili su se „Potrošaškom savetniku“ da se konverzija valuta radi čak i kad se kupuje na domaćim sajtovima i kad je cena u dinarima. Ako je „viza“ ili druga kartica vezana za račun u evrima, uvek će biti izvršena konverzija valuta.

„Potrošački savetnik“ je probao da u nekoliko banka sazna po kom se kursu vrši konverzija valuta, ali nije bilo odgovora. Rečeno je samo da je kurs povoljniji nego kad se evro menja za dinare u menjačnicama.

Međutim u ovom slučaju to potrošačima ne ide u prilog. Ovo se najbolje vidi na primeru kupovine LCD televizora koji košta 100.000 dinara sa internet karticom vezanom za račun u evrima.

Ako banka računa da jedan evro vredi 112 dinara, onda ste televizor platili 893 evra.
Međutim, ako banka računa evro po kursu od 110 dinara, onda ste isti televizor platili 909 evra. U ovom slučaju bolje je da banka računa da je evro vredniji nego što jeste.

Za bilo koju kupovinu putem internet kartica uvek treba proveriti u kojoj valuti sajt naplaćuje proizvod ili uslugu, a putem koje valute banka vrši plaćanje. Za kupovinu u Srbiji najbolje je koristiti kartice vezane za dinarske račune.

Podelite

Ostavite komentar