Prevaranti koji prodaju masažere putem telefona

0

Sve ćešće su prevare u kojima prevaranti pozivaju potrošačena telefon predsatvljajući se kao predstavnici poznatih kompanija i nudeći skoro besplatno svoje usluge ili proizvode. Tako je Marka Ivanovića iz Beograda putem telefona pozvala osoba koja se predstavila kao radnica Top Shopa i ponudila mu za samo 1.600 dinara maser za leđa čija je cena inače višestruka, i koji ako odmah kupi dobija sa vaučerom od 5.000 dinara za besplatnu kupovinu u Maxi prodavnicama.

DONJA RACA POKRIVALICE PREVARA KOSMODISK MERAC PRITISKA TRIMER MASINICA  (2).M2T_000000451

Marko je kako kaže omah prihvatio ovu ponudu, ljubazna radnica mu je rekla da će sutradan biti isporuka njegovog masažera:

„Na sreću, imam naviku da upisujem tablice autombila zapisao sam broj telefona sa kojeg su me zvali. Ranije sam već kupovao od Top Shopa to jest Studio Moderne iz Novog Sada, pa sam zaključio da to nije ni njihov broj telefona, zapravo na osnovu pozivnog broja sam zaključio da je broj upućen iz drugog grada, i iz druge države, i to iz Podgorice u Crnoj Gori.“

Kako Marko kaže probao je da dobije telefonski broj sa koga su ga zvali , ali se niko nije javljao na telefon. Po njegovim rečima sačekao je isporuku robe:
„Došao je popodne kada mi je i najavljeno mladić koji je vozio Škodu sa Crnogorskim tablicama, video sam sa prozora. Nosio je kutiju sa masažerom i tražio mi je pare da platim. Rekao sam mu da hoću da mi da račun i vaučer koji mi je obećan. On je rekao da će mi sutra doneti vaučer i račun“. -Ističe Marko Ivanović.

Hapšenje prodavaca lažnog Kosmodiska [Full HD,1920x1080].mp4_000256943

Marku je to bilo sumnjivo pa je kako kaže odbio a plati, a mladi putujući trgovac ga je navodno opsovao i otišao u kola. On tvrdi da je zapisao registarske tablice pošto živi na prizemlju i da je ceo slučaj prijavio policiji. Delez koji je vlasnik Maxi objekata je izdao saopštenje u kojem navodi da:

„Ovim putem želimo da vas obavestimo i upozorimo da je došlo do zloupotrebe brenda MAXI i da je otvoren sajt na kome se potrošači pozivaju da učestvuju u nagradnom konkursu i osvoje određene nagrade. Kompanija Delez Srbija i Maxi supermarketi ne stoje iza ove nagradne igre. Jedina prava i legalna veb adresa Maxi brenda je http://maxi.rs/.“

Da ovo nije jedini slučaj novih kreativnih prevara govori i više internet anketa koje su se pojavile na fejsbuku, a koje onima koji popune anketu navodno daju vaučere za kupovinu u prodavnicama Idee i Maxija. U pomenutim anketama potrebno je odgovoriti na nekoliko pitanja, a na kraju ankete se traži broj telefona koji zapravo prijavljuje sistem koji koriste prevaranti da bi potrošačima slali sumnjive poruke.

Idea je izdala praktično isto saopštenje kao i Delez u kojem je navela da ne stoji iza „nagradne igre“ u kojoj se kao nagrada dodeljuju bonovi za kupovinu u njenim objektima. Potrošači trebaju biti svesni da velike kompanije sigurno neće organizovati nagradne igre direktnim pozivanja potrošača putem telefona ili pošte. U slučaju da naiđete na neku sličnu nagradnu igru uvek prov proverite na zvaničnom sajtu trgovca da li zaista postoji nagradna igra ili se pak radi o dobro smišljenoj prevari.

 

Disclaimer_za_PS_sajt_ministarstvo  kulture

 

Podelite

Ostavite komentar