Do usluga Telekoma uz falsifikovanje potpisa

0

Sitni prevaranti često korišćenjem tuđih podataka i falsifikovanjem potpisa dolaze do novih mobilnih telefona ili usluga pružaoca telekomunikacionih usluga poput MTS-a, VIP-a, Telenora i SBB-a.

Slađana Jokić i Miroslav Ristovski su se iznenadili kad su im stigli računi od Telekoma iako, kako oni tvrde, nikad nisu potpisali ugovor sa tom kompanijom. Miroslav je dobio račun od oko 17.000 dinara, a Slađana preko 19.000 dinara  uz opomenu od izvršitelja. Slađana je saznala da ima uslugu BOX tek kada je ponovo izdala svoj stan. Slađana tvrdi da:

U stanu do 2014. godine kad su se uselili podstanari nije bilo ni fiksne linije, niti bilo kakvih drugih paketa. Iseljenjem podstanara, dolaze drugi i tu saznajem da je neko uveo u moj stan fiksnu liniju i Box paket, prvo 1,2, pa 3.

Ubrzo nakon toga Slađana je saznala da računi nisu plaćeni, ali je pretpostavljala da to neće biti problem, jer nikad nije potpisala ugovor. Kako nam je rekla ta njena pretpostavka se pokazala pogrešna.

Više puta sam odlazila u MTS. Pismenim putem tražila ugovor koji oni tvrde da imaju sa mnom.Tražiš da ti daju kopiju ugovora što oni tvrde da si ti potpisao. Ti to tražiš, jedan, drugi, treći, četvrti put i vidiš da ti to ne dobijaš, znači da sigurno to nemaju, jer znaš da nisi ništa potpisao, a drugo jednostavno ne žele da pričaju o tome, znate.

Slađana je do ugovora došla tek nakon što smo se mi obratili Telekomu.

Dobila sam ugovor, konačno, sa nekim potpisom koji nije ni sličan mom potpisu. Otišla sam kod čoveka koji se bavi potpisima i on je dao svoje mišljenje,naravno, uz Potrošačkog savetnika, da to uopšte nije moj potpis koji oni uopšte ne žele da priznaju.

Telekomu smo prosledili mišljenje grafologa da potpis na ugovoru sigurno nije Slađanin. Slađana je očekivala da će dobiti obaveštenje o raskidu ugovora, međutim to se nije desilo.

Kad smo sve to poslali, oni su odgovorili da bi trebalo da odem u policiju i prijavim NN lice, ako znam ko je to odradio, pa da tek oni razmatraju da li sam ja u pravu ili nisam. Ali zajedno sa tim su oni poslali već izvršitelja.

Slađana Jokić i Miroslav Ristovski
Miroslav Ristovski tvrdi da su mu Telekomu rekli isto kad ih je obavestio da on nikad nije potpisao ugovor da se u njegovoj kući u Kačarevu ponovo uvede fiksni telefon.

Obratio sam se MTS-ovom predstavništvu u Požeškoj, e-mailom gde sam dobio posle pisani odgovor da treba da podnesem krivičnu prijavu protiv NN lica i da proglasim ličnu kartu nevažećom. Ja sam otišao do SUP-a, gde su oni rekli da je MTS oštećena strana i da oni treba taj posao da rade, a ne ja.

Miroslav je zatražio i za razliku od Slađane dobio ugovor za koji su nadležni iz Telekoma tvrde da je potpisao. Miroslav tvrdi da se lako vidi da on nije potpisao ugovor.

Ugovor koji sam dobio od MTS-a, bukvalno, vidi se da je potpis falsifikovan. Čak na obe strane ima potpis koji nije identičan jedan drugom.

Za razliku od Slađane, Miroslav je ugovor dobio brzo i lako, a Telekomu čak nije morao ni da dostavi mišljenje grafologa. Na kraju je za razliku od Slađane dobio željeni odgovor od Telekoma.

“Obaveštavamo Vas da smo, nakon izvršene detaljne provere, uvažili Vaš poslovni prigovor I molimo Vas da prihvatite naše izvinjenje zbog učinjenog propusta.

Slađana Jokić je na kraju bila prinuđena da na sudu traži poništaj ugovora. Do problema sa kojim su se suočili Slađana i Miroslav dolazi i kod drugih kompanija poput recimo SBB-a i VIP-a. Potrošači koji se nađu u sličnoj situaciji trebaju prvo pisanim putem da traže ugovor, a zatim i poništaj istog. Ako to ne uspe jedina preostala opcija je sud na kojem obavezno treba da se priloži i nalaz grafologa da je potpis falsifikovan.

Podrška Action SEE EU Kraljevina Švedska

Podelite

Ostavite komentar