Imate garanciju, časna reč

0

Oko svake nove godine prodavci otpočnu žestoke reklamne kampanje nudeći popuste, poklone i dodatne usluge, ne bi li nam izmamili pare.Između, ostalih i Braun pokušava da pridobije potrošače nudeći produženje garancije na celih pet godina.

Naravno, ovo maloprodavci ne propuštaju da Vam istaknu nudeći njihove proizvode, a u to se uverio i naš tajni kupac, kupujući Braunov električni brijač u Tehnomaniji.

Sve je bilo lepo dok nismo, videli da na garanciji piše da je garantni rok 24 meseca, a na kako nam je prodavac rekao pet godina.Naravno, ovo smo uočili tek kod kuće, a ne u prodavnici.

Proverili smo još jednom, da kojim slučajem nismo pogrešno razumeli i da je garantni rok zapravo 24 meseca. Utvrdili smo i da na sajtu Tehnomanije stoji da je za braunov električni brijač, tokom promotivnog perioda, produžena garancija na pet godina, baš kao što nam je prodavac rekao.

Kad smo od Tehnomanije, preko njihovog kol centra tražili pojašnjene i da nam zamene garantni list sa novim na kojem piše da je garantni rok pet godina,  dobili smo sledeći odgovor:

„Braunovi serviseri znaju da je, za proizvode kupljene od 1. novembra do 1. marta produžena garancija na pet godina, čak i kad na garantnom listu piše dve godine, dovoljno da imate fiskalni račun i nećete imati problema.“- Rečeno je u odgovoru Tehnomanije

Pošto nam je teško da poverujemo da će neki majstor u servisu rado, iako vi nemate nikakav dokaz, popraviti vaš proizvod pod garancijom, tražili smo od Nelta, distributera Braunovih proizvoda, potvrdu da je to zaista tako. Odgovorili su nam:

„Sa starim garantnim listom (2 god) potrošač neće imati problema da ostvari svoje pravo na garanciju i posle 3-4 godine jer je na garantnom listu naveden datum prodaje iz koga se vidi da je proizvod kupljen za vreme trajanja akcije.“

U Neltu objašnjavaju :

„U objektima se mogu naći proizvodi sa starim garantnim listovima (odnosno proizvodi koji su ranije isporučeni kupcu npr Tehnomaniji pre akcije koju smo počeli).“

Takođe, u Neltu su preduzeli i korake da se problem reši, te kažu sledeće:

„Svaki potrošač koji je kupio proizvod, sa starim garantnim listom za vreme trajanja akcije, može da zahteva zamenu za novi garantni list na mestu kupovine.“

Mi smo, naravno, to proverili.Garantni list nam je zamenjen novim, na kojem jasno piše da je garantni rok pet godina tj. 60 meseciDoduše, niko ne može da nam vratiti vreme utrošeno na zamenu garantnih listova niti postoji način da proverimo, u ovom trenutku, da li će Nelt zaista ispoštovati obavezu koju su preuzeli na sebe.

A to je da ako se neki Braunov proizvod pokvari nakon tri četiri godine, besplatno izvrši popravku iako na garantnom listu, greškom, stoji da je garantni rok dve, a ne pet godina kao što bi trebalo.Vama savetujemo, da ne testirate poštenje distributera, već da zamenite garantni list!

Podelite

Ostavite komentar