Neregistrovani uređaj koji leči sve

29

Kako bi pridobili kupce, prodavci medicinskih aparata i pomagala često organizuju prezentacije svojih proizvoda, uz koje potencijalnim mušterijama obećavaju besplatne lekarske preglede i testiranja.

Penzionerka Sreta Vla je prihvatila poziv da dođe na ,,Dane zdravlja“ koje organizuje firma Impulser iz Subotice misleći da će joj na prezentaciji uraditi testiranja na koja se dugo čeka u domovima zdravlja. Umesto obećanih analiza krvi, prisutnima na prezentaciji je meren samo krvni pritisak, ali su zato predstavnici Impulser-a održali višečasovno predavanje na kome su reklamirali, kako Sreta navodi, ,,aparat koji leči sve“ – Impulser Home.

,,Aparat radi na struju, legne se na njega, programira se, zavisi od koje bolesti bolujete, i programira se koliko minuta da deluje, navodi ona.

Osim medicinskih aparata, Sreta kaže da su im na prezentaciji predstavili i filter za vodu.

,,Uzeo je flašu kisele vode. Nije rekao koja je voda da to ne bi bila antireklama, sipao u čašu i ta voda je pocrnela“, kaže Sreta.

Aparat Impulser Home i filter za vodu zajedno koštaju čak 537.880 dinara. Međutim, prezenteri Impulsera saopštili su Sreti da je dobila nagradu od 358 hiljada koju može da iskoristi za kupovinu i ona je prihvatila da kupi Impulser Home i filter za vodu za 180.000 hiljada dinara.

Problem sa ovakvim nagradama je u tome što firme koje svoje proizvode prodaju na prezentacijama često nemaju cenovnik, pa potrošač ne zna kolika je stvarna cena proizvoda i lako može da dođe u zabludu da je dobio popust. Na sajtu Impulsera nismo uspeli da pronađemo koliko koštaju proizvodi koje je kupila Sreta Vla.

Kada je došla kući, njen ukućani su počeli da je odgovaraju od kupovine, te je ona na kraju odlučila da raskine ugovor. Iako je firma Impulser po Zakonu o zaštiti potrošača obavezna da u roku od 30 dana vrati novac koji je uplaćen po ugovoru, to se nije dogodilo. Iz Impulsera su, kako Sreta tvrdi, objasnili da su mesec dana bili na godišnjem odmoru, pa joj zbog toga novac nije vraćen.

,,Kasnije su prestali samo da razgovaraju, jednostavno se uključi sekretarica i kaže svi operateri su zauzeti i drže pet minuta i isključe me posle toga“, dodaje ona.

Neodobreni reklamni materijal

Sreta Vla je sa zakašnjenjem uspela da dobije uplaćeni novac natrag. Ono što je, međutim, najveći problem u vezi sa poslovanjem firme Impulser trade je način na koji oglašavaju svoje proizvode. Predstavnici Impulsera na sajtu tvrde da proizvod Impulser Home poboljšava mikrocirkulaciju, lečenje rana, lečenje polomljenih i teško zarastajućih kostiju, dok se u reklamnom materijalu koji je Sreta Vla dobila uz kupljeni ,,Impulser Home“ navodi se i da ,,ovaj aparat vrši jednu od najefikasnijih metoda lečenja opasnih simptoma hipertenzije”, kao i da ,,sa ovim uređajem možete čak i prestati sa uzimanjem svojih lekova, i možete živeti zdrav život na duge staze“.

Od Ministarstva zdravlja smo tražili mišljenje o navedenim reklamnim porukama. Iz Ministarstva su nam odgovorili da predmetno preduzeće nije moglo da iznosi navedene “tvrdnje”.

,,U skladu sa Zakonom o lekovima i medicinskim sredstvima reklamni materijal mora da bude odobren od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije“, dodaju iz Ministarstva.

Agencija za lekove nije odobrila navedeni reklamni materijal. Iz ove institucije navode:

,, ,Impulser Trade’ nema ni jedan proizvod registrovan kao medicinsko sredstvo kod Agencije“.

Upravo zbog reklamnih poruka, istoimeni ogranak ove firme u Mađarskoj bio je primoran da isplati oko 12 miliona forinti, odnosno, četiri i po miliona dinara na ime kazne. Institucija koja se bavi zaštitom konkurencije u Mađarskoj u novembru 2013. godine kaznila je firmu Impulser trade jer je u svojim reklamnim porukama iznosila tvrdnje koje su prevazilazile ono što su dokazano pozitivni efekti njihovih proizvoda i magnetne terapije.

,,Oglašavanje koje je bilo predmet istrage sadržalo je tvrdnje o pozitivnim efektima njihovih proizvoda na lečenje bolesti, simptoma, poboljšavanje zdravstvenog stanja i one se nisu poklapale sa odobrenim uputstvom za proizvod“, navode iz ove institucije.

Preporuka lekara

Od čelnika firme Impulser trade u Srbiji nismo dobili nikakve odgovore. Sa druge strane, kompanija Impulser ističe da mnogi lekari hvale njihove proizvode.

Jedna od njih je Marija Krmpotić Badawi, lekarka Poliklinike Badawi u Subotici. Međutim, ni ona nije želela da odgovori na pitanja o firmi Impulser iako je u više navrata promovisala njihove aparate.

Lekarka Badawi predstavljala je Impulserove proizvode i u listu Blic magazin 2013. godine gde je, između ostalog, tvrdila da magnetna terapija može imati pozitivne efekte u lečenju kardiovaskularnih bolesti i bolesti pluća. Koliko su ove tvrdnje Dr Marije Krmpotić Badawi verodostojne, uverili smo se kada su, nakon upućenih pitanja o ovim tekstovima, članci objavljeni u Blic magazinu uklonjeni sa facebook strane firme Impulser.

Ministarstvo zdravlja je, nakon što je od naše redakcije dobilo dopis o aktivnostima Imulser trejda, obavilo vanredni inspekcijski nadzor te kompanije. Inspekcija je utvrdila da je ,,preduzeće izvršilo uvoz proizvoda Impulser Home – madrace i Impulser Home mini madrace u količini od po 100 komada i da se ta količina nalazi na zalihama preduzeća, odnosno da nije prodata. Kako se radi o medicinskim sredstvima koja nisu upisana u Registar medicinskih sredstava koji vodi Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, inspektor je zabranio promet istih“.

Iz Ministarstva su takođe naveli da je inspektor podneo prijavu nadležnim organima, jer je utvrdio da je firma uvezla neregistrovano medicinsko sredstvo. Zanimljivo je to da su istog dana kada je izvršen inspekcijski nadzor, predstavnici Impulser trejda doneli odluku o pokretanju postupka likvidacije ove firme. Iako nema smetnji da predstavnici firme Impulser otvore novu firmu koja će poslovati na isti način, reakcija institucija je u ovom slučaju ipak dala neke rezultate.

Kupci treba da budu svesni da se na prezentacijama i dalje svakodnevno prodaju lažni medicinski aparati i da se kao prodavci pojavljuju osobe čije su firme državni organi već zatvarali zbog prevara i nelegalnih aktivnosti. Zbog svega navedenog treba izbegavati kupovinu medicinskih aparata na prezentacijama.

 

 

Disclaimer_za_PS_sajt_final

Podelite

29 коментара

 1. Dana 02.04.2015 misleci da zovu moju majku koja ima preko 70 godina, zvali su iz Subotice na moj broj telefona (koji je uklonjen pre više godina iz Belih strana upravo zbog prevelikog broja poziva za raznorazne „nagrade“ i „promocije“, „ručkove“, „putovanja“ i sl.) i pokušali da nagovore na „besplatan pregled“. Najurila sam ih i rekla da ni slučajno više ne zovu na taj telefon i da nam je dosta prevara. Pitala sam i za telefon (odakle im) ali nije bilo konkretnog odgovora jer je moj komentar bio da nismo na belim stranama. Pitam se da li postoji umešanost Telekoma u dostavljanju isfiltriranih podataka korisnika na sve starije sugrađana koji su podložniji ovakvim prevarama. Istog dana su zvali i iz Teptera (ponovo tražili moju majku) sa besplatnim poklonom i nažalost ja sam nasela i dala telefon majke koja je dala oko 3000 RSD na „poklon jastuke“. Uputila sam upravo žalbu Zepteru da reaguju, uz upozorenje da ćemo slučaj proslediti nadležnim organima. Mami su ostali jastuci sa natpisom „antibakterijski“ „Aloe vera“, i bez računa i otpremnice. Sačuvali smo i slikali šta smo imali pa ćemo se javiti na adresu potrošačkog savetnika ako Zepter ne odreaguje. Zepter naravno za sada usmeno pokušava da obrazloži da oni nemaju veze sa tim jer ne prodaju jastuke ali je sve išlo preko njihovog broja telefona. Užas.

 2. Prethodno sam poslala komentar. U pitanju je Zepter, ne Tepter (greska u kucanju) a jastuci su isporučani sa nazivom firme: „Empero Line“ – tako bar piše na papiru koji je ubačen u pakovanje jastuka. Imamo fotografije za svaki slučaj i zapise sa kojih brojeva su zvali i kako je tekao sled događaja.

 3. Nazalost nema nikakve vajde od reagovanja nadležnih institucja jer se- impuse rtejd –
  Sodmah posle registrovao kao ˝PULSER PLANET˝ ISTO IZ sUBORICE, I DAN DANAS POSLUJU I DEBELO VARAJU JADAN BOLESTAN NAROD, KOJEM JE JEDINO NADA OSTALA ZA EVENTUALNO OZDRAVLJENJE.
  A priznaćete da je tako jadne ljude ustvari veoma lako preveriti kad se radi o njiovim zdravstvenim problemima.

   • Postovani
    upravo sada su me kontaktirali iz firme Vital World Subotica 024/4155811
    i tražili da zakažem besplatan pregled u Kraljevu u Hotelu Botika za 12.04.2016. prepodne ili 13.04.2016. popodne.
    Pošto sam skeptičan oko svega što je besplatno malo sam gledao po internetu i naišao na ovaj prilog.
    Želim samo da vas obavestim gde ce i kada biti da možda preuzmete neke korake.
    Normalno ja neću otići na pregled ali možda će neko drugi nasesti.
    Pozdrav.

   • MIlena Minic -

    Jedna sam od onih koja je poverovala predavanju odrzanom u hotelu Slodes, i koja je ,zbog problema koje ima sa zdravlje unuceta, kupila danas proizvod ove firme,koja se poziwala na Oxford medical i Evropsku uniju, pod cijim je poroviteljstvom, navodno, ovo predavanje i provera zdravlja odrzano. Molim vas da me uputite i posavetujete kome da se obratim i povratim novac, koji mi je inace potreban za lecenje unuceta i ne mogu da verujem da sam ovako nasela.
    unapred zahvalna,

 4. POSTOVANI,POZVALI SU I NAS U PETAK POPODNE DA U SREDU 11.5.2016. MOJA SVEKRVA DODJE NA BESPLATAN PREGLED U 8:30 ADRESA ZMAJ JOVINA 4/3 BEOGRAD,ODLUKA JE DA NECEMO OTICI NA TAJ PREGLED SIGURNO,JER SMO VEC NASEDALI NA TAKVE PREZENTACIJE KOJI UVALJUJU I PRODAJU SVE I SVASTA CAK SMO PRE NEKA TRI MESECA PRIMILI U KUCU PREZENTERE FIRME „HYLLA“ KOJI SU NAM SE U KUCI ZADRZALI SKORO TRI SATA UBEDJUJUCI NAS DA KUPIMO NJIHOV PRECISCAC VAZDUHA KOJI IZGLEDA KAO MODERAN USISIVAC,UZAS OD SAD CU SVAKOG KO BUDE ZVAO NA NAS BROJ TELEFONA PRIJAVITI U TELEKOM DA GA BLOKIRAJU

  • Poštovani,

   drago nam je da niste otišli na prezentaciji pomenute firme. U slučaju da ste kupili prečistač vazduha možete nam se javiti da bi smo Vam pomogli da vratite novac.

   Srdačan pozdrav

 5. Poštovani,
  Upravo sam dobio od firme PULS PLUS iz Subotice pozivnicu za besplatnu kompjutersku analizu tela.U pozivnici piše da se test vrši najmodernijom kompjuterizovanom tehnologijom,pomoću koje se dobija kompletna slika o stanju organizma,stanju srca i krvnih sudova,stanju imunig sistema itd…Svi registrovani gosti ovog programa imaće priliku da dobiju i test za merenje nivoa glukoze i ketona u organizmu. Program traje oko 3 sata.
  Da li je neko već bio na predavanju ove firme,pa da mi kaže o čemu se tačno radi!!??
  Bojim se da je reč ponovo o nekoj vrsti PREVARE!!!
  Pozdrav,Gy

 6. U Smederevskoj Palanci u petak 16.09 2016. Vital World organizuje „interaktivni program o metodama očuvanja zdravlja“, navodeći da se radi o kompjuterskoj analizi celokupnog zdravstvenog stanja koja je POTPUNO BESPLATNA. Sam podatak da program traje najmanje 4 sata, dok se pomenuta analiza radi 10-tak minuta je dovoljan da čovek shvati da se ta analiza koristi kao mamac za prodaju nekih proizvoda koji se ne mogu prodavati legalno. Nadam se da im neće poći za rukom.

  • Poštovana,

   kako ste saznali za prezentaciju pomenute kompanije? Kompanija Vitalworld d.o.o je ista kompanija kao i Impulser iz pomenutog priloga koji smo radili. Samo je zatvorena kompanija i otvorena nova. Isti proizvod je u pitanju i isti način obmanjujuće prakse.

   Ako imate dodatne informacije slobodno nam se javite na redakcija@potrosackisaventik.com

 7. Dana 4.11.2016. god. bila sam pozvana na zdravstveni pregled od strane Vitaworda iz Subotice u Sportsko-kulturnom centru u Obrenovcu. Otišla sam. Prezenter je rekao da će besplatan pregled trajati 4 sata, a da inače košta 4.000 din, proseku u Srbiji, a u Beogradu od 80-120 evra. Onima koji su se pregledali pregled je trajao 7-8 min. Nisam pristala na pregled jer prezenter nije hteo da kaže kog je obrazovanja ni on (mada je to mene pitao), ni „koleginica Dragana“ koja obavlja pregled, da li uređaj zrači i, uopšte, bio je drzak. Rekao je da su to „lična pitanja“ i da „ne bi da ide u širinu“. Dok su trajani pregledi prezenter je pričao uopšteno o zdravlju i, napokon, pokazao ono zbog čega smo tu – UREĐAJ ZA PREČIŠĆAVANJE VODE, koji košta 143.000 din, a sam filter 5.200 din. Za sva druga pitanja rekao je da „njie hidroinženjer“, mada ni hirdoinženjer ne bi morao da zna o uređaju, već o vodi, zar ne? Nije bio raspoložen ni za jedno pitanje osim o uređaju. Jasno, ON NIJE (ili je loš) LEKAR! Prisustvovala sam prezentaciji do prve pauze, a šta je dalje nuđeno ne znam. Zaključak: PREVARANTI I TO LOŠI !!!

 8. Poštovani,
  danas je moj suprug dobio kovertiranu pozivnicu za program kompjuterske analize tela koji će se održati 18.01.2017.g. u Smederevskoj Palanci, Banket sala Bis, ulica Karađorđeva 38. Predosećala sam da je u pitanju neka prevara jer mi nije bila jasna rečenica „Test se vrši sa najmodernijom kompjuterizovanom tehnologijom, pomoću koje dobijamo jednu kompletnu sliku o stanju Vašeg organizma, stanju srca i krvnih sudova, stanju imunog sistema itd.“ a traje najmanje 4 sata!!!!

 9. Postovani, upozoravam vas na prevaru firme MERINO TREND iz Subotice. Reklamirali su besplatan pregled i analize telefonom, medjutim kada je moja majka otisla na prezentaciju, navodno su joj poklonili usisivac, i pokusali uz to da prodaju aparat za cirkulaciju za 1000 eura! Moja majka je starija zena, neinformisana je i naivna. Bila je spremna da pristane. Sreca je da smo razgovarali kada je dosla kuci i otkazali sve. Ja sam im cak telefonom zapretila policijom. Bez obzira na otkazivanje jos jednom su zvali, insistirali i pokusali da je ubede.
  CUVAJTE SE OVAKVIH PREVARA!

  • Zabrinuta -

   Poštovanje
   Javljam se kako bih što više ljudi upozorila na MERINO TREND doo iz Subotice,
   29.03.2017. u Kuli (u kulturnom centru) je održana jedna veoma interesantna prezentacija sa njihove strane
   nedelju dana ranije su me kontaktirali preko telefona i pozvali na jedno besplatno ispitivanje srca i krvnih sudova
   pristala sam, ubrzo sam dobila poštom pozivnicu, pa su me ponovo kontaktirali da bi im potvrdila izlazak na pregled
   Rekli su mi da će se obaviti bespalatan pregled sa najmodernijim apartom i dok se čeka na analizu podataka biće jedno preavanje o zdravlju i zdravom načinu života …pa sam pristala
   tražili su da ponesem pozivnicu sa sobom – koju su mi na ulazu i oduzeli ( i nisu je vratili)
   Sačekale su nas tri prijatne mlade dame
   Gospođa koja je držala predavanje se predstavila kao jedini Ambasador zdravlja u Srbiji
   firmu su predstavili kao ozbiljnu firmu koja već 10 godina posluj u Srbiji i zalaže se za zdravlje građana
   ukratko su nam objasnili kako će pregled izgledati
   pa su ubrzo su prešli na temu štetnosti rafinisanog ulja i štetnosti posuđa sa teflonom, i odjedanput su otkrili jedan prelepi set posuđa od granita , za koji su nam rekli da će biti poklonjeno nekom od slušalaca
   Nakon kratke pauze su prešli na temu štetnosti lekova počevši sa Aspirinom …
   i odlučno su tvrdili da svi lekovi sadrže naftu u sebi !!!
   kako farmaceutska mafija svakim novim lekom prouzrokuje novu boest
   kako ne treba piti lekove za bol, za pritisak
   kako je INZULIN štetan organizmu ….itd
   kako to sve i Svetska Zdravstvena Organizacija potvrđuje ….i odjedanput se na pultu pojavljuje
   LASERSKI APARAT ZA KUĆNU UPOTREBU !!!
   proizvođač je navodno NML firma koja proizvodi SVE medicinske aparate u Evropi
   Započinje priča o tome kako sa tim laserom mogu se očistiti krvni sudovi, obnoviti zglobovi
   (tu seu priču uključuje jedan čovek koji je rekao da mu je urađeno ugradnja veštačkog kolena )
   Rekli su mu da pošto mu je to urađeno besplatno …sigurno su mu ugradili najlošiji kvalitet proteze i neka ode u crkvu da se zahvali bogu što mu je sve dobro prošlo , jer je imao jako veliku sreću! )
   Tvrde da sa tim laserom se može IZLEČITI visok krvni pritisak, Šećerna bolest, kamen u žuči i bubrezima, da se izbegne ugradnja veštačkog kuka …razne kožne bolesti ….itd
   ukratko taj laser je LEK ZA SVE ko ga ima njemu neće trebati više ni lekovi ni lekari…
   cena mu je 2200 Eura ,
   ali da je ta firma koja proizvodi ove aparate poklonila slušaocima ovog predavanja 18000 Eura , koji su one spakovale u nekoliko koverata …
   …traže od nas da svako izvuče po jednu kovertu -igra se Tombola
   na kraju se sve svodi na to da neki nisu dobili ništa
   dok neki su dobili kupon od 1000 Eura za kupovinu aparata i ako sve odjedanput plate dobit će još i popust od 200 Eura i poklon set posuđa od granita (koji se još kod nas ne prodaje)
   Plaćanje će se obaviti kada im odnesu sve to na kućnu adresu ..
   …ako postoji neko ko nije u mogućnosti da plati sve odjednom …postoji i opcija da se 600 Eura plati odmah a preostalih 600 Eura na 12 mesečnih rata preko pošte
   Nikako se neće plaćati preko banke
   NEMA RAČUNA
   NEMA GARANCIJE
   Nema niakakve potvrde da je taj aparat bezbedan za korišćenje

   ONI PRODAJU LASERSKI APARAT za kućnu upotrebu,
   koja još uz to može raditi i ELEKTROSTIMULACIJU kod povrede mišića
   penzionerima i straijim ljudima koji nemaju nikakvo osnovno znanje o njegovom BEZBEDNOM RUKOVANJU !!!
   i koju štetu može laser prouzrokovati …od opekotina na kozi …do potpunog slepila

   Zbog toga pišem ovo jer želim što više ljudi upozoriti na ove prevarante …koji su inače jako vešti na rečima
   i zaista samo ako i jednoj osobi uzmu 1000 Eura po prezentaciji …oni su jako vešti PREVARANTI I LOPOVI

   a što se tumačenja rezultata snimanja srca tiče …iako sam ih pitala da mi objasne moje rezulatate , njihov odgovor je bio ..da je na papiru sve detaljno objašnjeno …a verujte mi da nije…ni reč nisam razumela…
   Pitala sam ih za neki prospekt ili kontakt ako bih želela da ih bolje upoznam , ali i to su vešto izbegli..

   na internetu sam naišla na MERINO TREND doo iz Subotice, ali oni ne prodaju medicinske aparate nego navodno dušeke …mada se ni na jednom sajtu ne može videti čime se tačno bave
   (a njihov zvanični sajt im je ugašen), pojavljuju se više od četiri adrese i brojevi telefona
   inače mene su kontaktirali sa ova dva tel. broja : 024/4156055 i 024/4155570
   Ako su oni zaista registrovana firma …trebalo bi ih dobro proveriti

 10. Zabrinuta -

  Poštovanje
  Javljam se kako bih što više ljudi upozorila na MERINO TREND doo iz Subotice,
  29.03.2017. u Kuli (u kulturnom centru) je održana jedna veoma interesantna prezentacija sa njihove strane
  nedelju dana ranije su me kontaktirali preko telefona i pozvali na jedno besplatno ispitivanje srca i krvnih sudova
  pristala sam, ubrzo sam dobila poštom pozivnicu, pa su me ponovo kontaktirali da bi im potvrdila izlazak na pregled
  Rekli su mi da će se obaviti bespalatan pregled sa najmodernijim apartom i dok se čeka na analizu podataka biće jedno preavanje o zdravlju i zdravom načinu života …pa sam pristala
  tražili su da ponesem pozivnicu sa sobom – koju su mi na ulazu i oduzeli ( i nisu je vratili)
  Sačekale su nas tri prijatne mlade dame
  Gospođa koja je držala predavanje se predstavila kao jedini Ambasador zdravlja u Srbiji
  firmu su predstavili kao ozbiljnu firmu koja već 10 godina posluj u Srbiji i zalaže se za zdravlje građana
  ukratko su nam objasnili kako će pregled izgledati
  pa su ubrzo su prešli na temu štetnosti rafinisanog ulja i štetnosti posuđa sa teflonom, i odjedanput su otkrili jedan prelepi set posuđa od granita , za koji su nam rekli da će biti poklonjeno nekom od slušalaca
  Nakon kratke pauze su prešli na temu štetnosti lekova počevši sa Aspirinom …
  i odlučno su tvrdili da svi lekovi sadrže naftu u sebi !!!
  kako farmaceutska mafija svakim novim lekom prouzrokuje novu boest
  kako ne treba piti lekove za bol, za pritisak
  kako je INZULIN štetan organizmu ….itd
  kako to sve i Svetska Zdravstvena Organizacija potvrđuje ….i odjedanput se na pultu pojavljuje
  LASERSKI APARAT ZA KUĆNU UPOTREBU !!!
  proizvođač je navodno NML firma koja proizvodi SVE medicinske aparate u Evropi
  Započinje priča o tome kako sa tim laserom mogu se očistiti krvni sudovi, obnoviti zglobovi
  (tu seu priču uključuje jedan čovek koji je rekao da mu je urađeno ugradnja veštačkog kolena )
  Rekli su mu da pošto mu je to urađeno besplatno …sigurno su mu ugradili najlošiji kvalitet proteze i neka ode u crkvu da se zahvali bogu što mu je sve dobro prošlo , jer je imao jako veliku sreću! )
  Tvrde da sa tim laserom se može IZLEČITI visok krvni pritisak, Šećerna bolest, kamen u žuči i bubrezima, da se izbegne ugradnja veštačkog kuka …razne kožne bolesti ….itd
  ukratko taj laser je LEK ZA SVE ko ga ima njemu neće trebati više ni lekovi ni lekari…
  cena mu je 2200 Eura ,
  ali da je ta firma koja proizvodi ove aparate poklonila slušaocima ovog predavanja 18000 Eura , koji su one spakovale u nekoliko koverata …
  …traže od nas da svako izvuče po jednu kovertu -igra se Tombola
  na kraju se sve svodi na to da neki nisu dobili ništa
  dok neki su dobili kupon od 1000 Eura za kupovinu aparata i ako sve odjedanput plate dobit će još i popust od 200 Eura i poklon set posuđa od granita (koji se još kod nas ne prodaje)
  Plaćanje će se obaviti kada im odnesu sve to na kućnu adresu ..
  …ako postoji neko ko nije u mogućnosti da plati sve odjednom …postoji i opcija da se 600 Eura plati odmah a preostalih 600 Eura na 12 mesečnih rata preko pošte
  Nikako se neće plaćati preko banke
  NEMA RAČUNA
  NEMA GARANCIJE
  Nema niakakve potvrde da je taj aparat bezbedan za korišćenje

  ONI PRODAJU LASERSKI APARAT za kućnu upotrebu,
  koja još uz to može raditi i ELEKTROSTIMULACIJU kod povrede mišića
  penzionerima i straijim ljudima koji nemaju nikakvo osnovno znanje o njegovom BEZBEDNOM RUKOVANJU !!!
  i koju štetu može laser prouzrokovati …od opekotina na kozi …do potpunog slepila

  Zbog toga pišem ovo jer želim što više ljudi upozoriti na ove prevarante …koji su inače jako vešti na rečima
  i zaista samo ako i jednoj osobi uzmu 1000 Eura po prezentaciji …oni su jako vešti PREVARANTI I LOPOVI

  a što se tumačenja rezultata snimanja srca tiče …iako sam ih pitala da mi objasne moje rezulatate , njihov odgovor je bio ..da je na papiru sve detaljno objašnjeno …a verujte mi da nije…ni reč nisam razumela…
  Pitala sam ih za neki prospekt ili kontakt ako bih želela da ih bolje upoznam , ali i to su vešto izbegli..

  na internetu sam naišla na MERINO TREND doo iz Subotice, ali oni ne prodaju medicinske aparate nego navodno dušeke …mada se ni na jednom sajtu ne može videti čime se tačno bave
  (a njihov zvanični sajt im je ugašen), pojavljuju se više od četiri adrese i brojevi telefona
  inače mene su kontaktirali sa ova dva tel. broja : 024/4156055 i 024/4155570
  Ako su oni zaista registrovana firma …trebalo bi ih dobro proveriti

 11. Postovani,dobila sam poziv od Alice Trade d.o.o <beograd,Zmaj Jovina 4/3 da prisustvujem kvantnoj analizi….naravno u cilju promocija suplemenata i biomedicinske instumentacije za kucne uslove….Zanima me da li ti proizvodi odobreni od strane Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

 12. Tada nije bilo nijednog strucnjaka koji bi me valjano operisao, sacuvao, svi lekari su se drzali ustaljene verzije tipa moracemo sve da povadimo .

 13. Malopre sam telefonom pozvana na lekarski pregled, klinika NATURAL LIFE (kada sam pitala zašto ih nema na internetu ponuđeno mi je objašnjenje kako su imali tehničkih poteškoća, a adresa „klinike“ je Terazije br. 9, „dođite slobodno proverite“), dakle lekarski pregled svega, kardio-vaskularni, endokrinološki, sve – čini mi se jedino stomatologiju i ortopediju nije pomenuo, radi se nekim super novim ultra modernim aparatima (za koje se u daljem razgovoru ispostavilo da su EKG i termalna kamera), a održava se u hotelu „Kristal“ u Internacionalnih Brigada na Vračaru. Kada sam rekla da nemam poverenja u preglede koji se održavaju van domova zdravlja, rečeno mi je da je to zato što su pacijenti izgubili poverenje u domove zdravlja i sistem, i da neće da se izlažu zarazama i da čekaju u čekaonicama, pa oni to zato tako rade, a domovi zdravlja su ni manje ni više nego LJUBOMORNI na njih. Jedva sam izdržala da ne krenem da urlam od smeha u slušalicu. Pošto držim slušalicu ramenom a guglam sve što izgovori, upetljao se u laž da se evropska zdravstvena organizacija firmi Natural Life donirala te aparate (inače kardiovaskularni pregled oni obavljaju EKG aparatom, a pregled čitavog organizma – pazi sad ovo ludilo – termalnom kamerom, što rekli klinci – lol), pa sam stvarno morala da prekinem vezu jer bih dobila aneurizam u/na mozgu od količine besmislica koju sam čula u 8 minuta, ne mogu ja to više. Sad mi malo krivo što sam odbila, trebalo je da prihvatim i da dođem tamo sa 5 kamera da snimim sve, da vide ljudi šta su prevaranti.

 14. U Boru je od 22-26. januara 2018. na gostovanju firma WT Group iz Beograda, koja posluje na isti nacin kao i gore pomenute firme iz Subotice. Telefonom sam pozvan na besplatni pregled, za koji mi je receno da je kratak ali da se na rezultate ceka 3 do 4 sata i da ce to vreme biti prekraceno predavanjima o zdravlju. Predavac je mlad, elokventan, dobro potkovan materijom( posle predavanja u jednoj recenici rece da je njegova firma potrosila bas mnogo novca na njegovo usavrsavanje u inostranstvu, kako bi on bio tako efikasan). Prvi deo price je bio o vodi, stetnosti flasirane i znacaju cesmovace, koja se mora prociscavati. Za to je najbolji uredjaj koji oni prodaju, po ceni od 36240 dinara…Drugi deo je bio o farmakomafiji, stetnosti lekova, da farmacija leci ali joj nije cilj i da izleci, jer se sve vrti oko novca. Celo predavanje se trudio da zadobije nase poverenje, ponavljali smo pojedine fraze svi zajedno kao mantre, svi su bili u parnim odelima, delovalo je sve kao seansa neke sekte koja se bacila na ispiranje mozga narodu…Vrhunac drugog dela je predstavljanje Pulsirajuće Elektro Magnetne Prostirke, cija je cena 444.990 dinara…

  Organizator je izveo i predstavu pod imenom nagradna igra, gde je nagrada 1. kola bila 100.000, drugog 300.000+ uredjaj za vodu od 36.240 i 3. kolo( gle cuda, najvise dobitnika) 300.000 din, aparat za vodu od 36240 i pojas od 12000…Poenta je da smo svih 40 posetilaca dobili kartice sa srebrnom emulzijom koju smo ogrebali, i ko je imao pocetni broj identican sa brojem na kartici koju je predavac izvukao iz koverte, morao je dici uvis ruku i glasno uzviknuti bingo…

  Novac nismo mogli podici vec je usmeren na smanjenje cene od 444990 dinara. Sa popustom cena uredjaja sa elektromagnetnu stimulaciju bila je 144.990, i od svih dobitnika samo je 1 osoba sklopila ugovor …

  Posto prezentacija nije zadovoljila organizatora, na kraju su prodavali Krojterhof kreme, plava emulzija koja leci sve sem side i dize iz mrtvih, po specijalnoj ceni od 1500 din za 100 gr.

  Inace, po njihovoj tvrdnji, kreme se kasnije mogu nabaviti samo preko njih, po ceni od 3000 din +ptt za tubu od 50 gr…Opet marketinski trik , veli covek da ja uzmem ovu ovde za 1500 od 100 gr, , em sam ustedeo na postarini, em je 4 puta jeftinije nego ista kolicina da je narucujem kasnije…

  Prodali su 5-6 krema…

  • Identična priča se odigrala u Ljigu 24.12.2018. sa tom razlikom da je aparat za vodu kostao 72.900 RSD!!!!
   Pokušala sam da pronađem na internetu bilo šta o toj komapniji WT Group , ulica Milana Rakića Beograd, ali ništa ne postoji.
   Ne podnosim prezentavcije , niti odlazim na njih, ali učinih drugarici… Koje traćenje vremena.

 15. Aleksandra -

  Postovani,
  Zanima me odgovor na tri pitanja.
  Iz prilozenog vidim da drzava Srbija zna za postojanje ovakvih firmi i ne preduzima nista povodom postojanja istih?!? Ko podrzava njihovo postojanje??? Kako doticna doktorka i dalje ima licencu? Danas dana 26.01.2018 odrzana je prezentacija firme Vital World u mestu Jabuka, opstina Pancevo. Na zalost, nisam se predhodno informisala o firmi ali racunajuci da je prezentacija o kvantnoj medicini za koju sam trenutno zainteresovana,otisla sam na prezentaciju. Ispred zgrade u kojoj se odrzava stoji uzasnuti dekica, koji upozorava ljude da je prevaren predhodnog dana i da sada ne zna kako da raskine ugovor o kupovini koji je sklopio sa doticnom firmom. Shvatam o cemu se radi ali ipak ulazim da vidim o kakvoj je prevari rec! Prezentacija pocinje i u pocetku zaista ne deluje da se radi o prodaji, da bi se u odredjenom trenutku sklonio carsav koji je vesto skrivao serpe i neke vibrirajuce masazere. Zatim slede nagrade nalik lutriji, koje mame naš naivan narod, (uglavnom stariju populaciju koja nije ni shavtila o cemu je rec) da kupe proizvode loseg,odnosno kvaliteta koji ne odgovara trazenoj ceni! Nasamareni ljudi potpisuju ugovor o kupovini preko kredita. Mesecna rata 6000 din!!! Budimo ljudi i pomozimo nasim sugradjanima da ne nasedaju na ovakve price! Lako je ubediti dekicu koji ima puno hronicnih bolesti da mu se prodaje cudotvorna sprava!!! A kako ce taj dekica ziveti narednih meseci kad mu se sa male penzije budu skidale 6000 din??? Jedino sto sebi ne mogu da oprostim je sto nisam pozvala trzisnu inspekciju, ali iz prilozenog vidim da im oni verovatno ne mogu nista jer doticna firma vara narod godinama!!! Opet pitam: DRZAVO GDE SI????!!

 16. T iz Subotice -

  Danas 2. marta su me pozvali na prezentaciju koja će biti u Subotici, u „Bunjevačkom kolu“, 8. marta. Drago mi je da sam našao ovaj sajt sa informacijama.

 17. NeverMind -

  Da li neko ima informacije o skorijim prezentacijama Vital World, gde se još mogu naći osim u Subotici?

  • Goran Krstić -

   U Šapcu u hotelu Euforija na zaobilaznom putu. Tu se vrše prevare Vital World i pljačka penzionera koje kontaktiraju i vrbuju telefonom. Prevarili su mi oca i uzeli ne male pare . Prevara vredna 550 eura ! Neverovatno ! Varali su i varaće ko zna do kad jer ….ko im brani ? Niko.

 18. Danas je odrzana prezentacija u Batajnici . Nisam zapamtila kako se zove firma. Na Banovom Brdu su negde locirani. Kvantna medicina pregled kardiovaskulani pregled i na kraju prodaja elektromagnetne prostirke za 194.000. Ali bas danas imam srece pa je 50.000dim popust. I to nije sve i samo to varaju narod.prodaju stvari sa aliekspresa koje kostaju 30-50 dolara za 30.000. Din. Strasno. O ovome ,,da ne komentarisem,i sve prolazi u ovoj drzavi. !!! Prevaranata na sve strane, ne razumem ::sve dokazano da je nelegalno,nema potvrdu ministarstva zdravlja placali kazne po madjarskoj subotici i dosli divde da nas narod ojade da ga zgule do koze. Koja se i ovako vec providi na malo jacem suncu. DOKLE VISE DRZAVO. DAL NJIH JURE POREZNICI ZA PIO POREZ . Ne.. samo jad i bedu koja ne moze da sastavi kraj skraje..

 19. Upravo dobila poziv,i rekla“nemam vremena,krecem na posao“,uz njihovo upitno“nemate vremena za besplatnu analizu“,nije htela da spusti slusalicu,ja sam.Broj telefona 011. 3819000

Ostavite komentar