Platio parking, pa dobio kaznu

0

Zbog greške u sistemu često se dešava da korisnici parkinga dobiju SMS-om potvrdu da su platili parking, a da ih po povratku na vozilu zatekne kazna.

Aleksa Zbiljić je jedan od vozača koji je dobio kaznu za parkiranje, iako je nakon slanja SMS-a primio potvrdu od Parking servisa da je kupio satnu parking kartu.

Dana 21.03. ove godine bio sam parkiran u Sarajevskoj ulici, gde sam pre izlaska iz automobila poslao poruku Parking servisu na 9112. Od njih sam dobio potvrdni odgovor da je parking plaćen, gde posedujem dokaz za tako nešto.

Ipak, kada se vratio u vozilo uočio je dnevnu kartu, čija cena iznosi 1.870 dinara. U korisničkom servisu je podneo reklamaciju koju su iz Parking servisa odbili.

Kao razlog tome su naveli da oni nisu naplatili od mog operatera  …… da nisu naplatili parking kartu od mog operatera.

Aleksa je nakon odbijene reklamacije od Telekoma zatražio listing, na kome se jasno vidi da je poruka poslata. Tada je pozvao korisnički servis i zatražio da razgovara sa nadređenim.

Kontaktirao me je veoma brzo nakon desetak minuta mislim da je Miloš Radivojević. Njemu sam objasnio kakva je situacija i da sam ja zapravo, kao što sam i vama rekao, uradio sve što je bilo potrebno i nisam bio u mogućnosti uopšte da znam da je došlo do neke greške u sistemu. On me je saslušao i dobio sam odgovor isti kao iz kol centra da nemaju osnova da uvaže reklamaciju.

Mi smo kontaktirali Parking servis kako bi nam objasnili zbog čega su odbili njegovu reklamaciju iako je Aleksa dobio poruku da je kupio parking kartu. Odgovorili su nam samo da:

Transakcija SMS porukom sa broja koji navodite nije uspešno izvršena, o čemu je korisnik odmah obavešten povratnom porukom.

Međutim, Aleksa ističe da ni jednu drugu poruku sem potvrde da je parking plaćen nije dobio. Insistirali smo da od Parking servisa dobijemo odgovore na pitanja zbog čega je dobio poruku da je parking karta izdata ako nije i zašto su odbili njegovu reklamaciju kada je dostavio dokaz da je uredno poslao poruku.

Odgovore na pitanja nismo dobili. Ipak, ubrzo nakon toga, Aleksa nam je javio da mu je iz Parking servisa stigao dopis u kojem je navedeno:

„Sagledavajući sve okolnosti, a posebno mogućnost da je prilikom slanja povratne poruke u sistemu mobilnog operatera došlo do tehničkih problema, prihvatamo da se stornira nalog za plaćanje dnevne karte“.

Problem koji je imao Aleksa najčešće se dešava korisnicima MTS-a. Ono što pogađa korisnike svih mreža jesu situacije kada sistem za plaćanje parkinga SMS-om ne radi.

Mnogi korisnici parkirališta veruju da ne moraju da plate parking ako dobiju poruku da sistem ne radi. Odlukama u praktično svim gradovima u Srbiji je propisano da korišćenje parking mesta, kada SMS servis nije dostupan, mora da se plati papirnom kartom, putem automata ili radniku Parking servisa.

Problem je samo to što se papirne karte teško nalaze. Od deset kioska na kojima smo pokušali da kupimo parking kartu, uspeli smo samo na jednom, a parking karta koju su imali nije bila za zonu u kojoj je bilo naše vozilo.

Na kraju smo parking karte kupili u korisničkom centru Parking servisa.

Za sve ovo nam je trebalo više od pola sata.

Jasno je da korisnici parkinga mogu da budu kažnjeni iako su zaista pokušali da plate parking. Relativno skoro je ukinuto pravilo da je prvih 15 minuta parkiranja besplatno. Sada čim kontrolor vidi vozilo, može da izda dnevnu kartu. U praksi se susrećemo sa situacijama da već nakon pet-šest minuta od opažanja vozila kontrolori izdaju kazne tj. kako to eufemistično gradske vlasti nazivaju – dnevne parking karte.

Ovo je, po našem mišljenju, nefer poslovna praksa i kažnjiva je po Zakonu o zaštiti potrošača. Republičke i lokalne vlasti su više puta odbijale zahteve i predloge udruženja potrošača da se to promeni i uskladi sa praksom u Evropi. Na primer u Beču je tzv. „Parkschein“ za 15 minuta besplatan.

Dok se ne vrate stara pravila, vozači ne bi trebalo da ostavljaju vozilo na parkingu pre nego što plate parking i morali bi da budu svesni da kad tad neće moći SMS-om da plate parkiranje.

Zato preporučujemo da u vozilu uvek imate papirne dnevne karte. Još samo kada bi vozači imali gde da ih kupe…

Podelite

Ostavite komentar