Da li Dačija prodaje automobile čiji motori rade neispravno?

1

Distributerima Dačije je već više meseci poznato da 0.9 motor opremljen sa TNG uređajem često ne funkcioniše kako treba. Uprkos tome oni i dalje prodaju vozila sa problematičnim motorom.

Dacia Sandero automobili na parkingu

Preuzeto sa: http://media.renault.com

Kupci Dačije su se žalili udruženju Zaštita potrošača da tokom rada na gas 0.9 TCe motor trza, gasi se i da se uključuje lampica koja upozorava da motor nepravilno radi. Vlasnici automobila su nakon više neuspešnih pokušaja popravki obavešteni od Reno Nisana (u čijem je vlasništvu Dačija), da oni intenzivno rade na pronalaženju rešenja i da će ih pozvati čim ga nađu.

Odgovor Reno Nissan Srbija

Odgovor Reno Nisana na reklamaciju vlasnika Dačija automobila sa 0.9 TCe motorom i ugrađenim TNG uređajem

Nadležni iz Reno Nisana su u odgovoru na na naša pitanja naveli da je uzrok problema loš TNG i da je Srbija jedina zemlja u kojoj su zabeleženi problemi sa 0.9 TCe motorom.

Mi smatramo da je neprihvatljivo da Reno Nisan na našem tržištu prodaje Dačija automobile sa motorom za koji dileri već mesecima  znaju da ima probleme pri radu na TNG. Iz udruženja pozivaju Reno Nisan da obustavi prodaju vozila u kojima je ugrađen TNG na 0.9 motor, dok ne bude potpuno sigurno da su problemi otklonjeni,  i  da Reno Nisan treba da objavi i rezultate analize TNG-a koje Reno Nisan navodi da je naručio kako bi utvrdio razlog kvarova.

Da li su svi motori problematični?

Svi prigovori koje su primili u vezi sa navedenim 0.9 motorom vezani za rad na TNG što znači da potrošači mogu slobodno da kupuju Dačija automobile sa 0.9 motorom bez ugrađenog TNG-a.

Motor Dacia Dačija 0.9 TCe LPG

Vlasnici Dačija vozila na kojima problemi sa motorom nisu otklonjeni imaju pravo da traže povraćaj novca u potpunosti ili povraćaj razlike između cene vozila koje ima motor sa TNG uređajem i onog bez njega.

Ovom prilikom, pozivamo sve vlasnike Dačija vozila sa 0.9 motorom na TNG koji smatraju da su oštećeni,  da nam se jave ukoliko im je potrebna besplatna pravna pomoć.

Podelite

1 коментар

  1. Kada sam ih pitao kako da znam da je motor postigao radnu temperaturu kada vozilo ne poseduje indikator, rekli su mi da pratim oseД‡aj i da ga na pogon na gas prebacim posle 10-15 minuta voЕѕnje. Nakon druge promene, automobil je poДЌeo da se ДЌudno pona a – ne prihvata gas, tuca, gasi se u toku voЕѕnje.

Ostavite komentar